Monday 26 March 2007

Ένα σύγχρονο παραμύθι - Ο κακός ο Λιακο και η κοκκινομπλουζίτσα

( Για να ακούσετε το post πατήστε εδώ:
powered by ODEO )

Μια φορά κι έναν καιρό, ήτανε μια κοπέλα που της άρεσε πάρα πολύ το κόκκινο χρώμα, γιατί όπως έλεγε, είναι χρώμα ζωηρό που δίνει ζωντάνια.

Από την κορφή ως τα νύχια λοιπόν, φορούσε κόκκινα. Κόκκινα μαλλιά, κόκκινα παππούτσια, κόκκινα παντελόνια, κόκκινα καλσόν, κόκκινα εσώρουχα και σήμα κατατεθέν της, η κόκκινή της μπλούζα. Γι' αυτό και άλλωστε οι φίλοι της, την φώναζαν κοκκινομπλουζίτσα.

Μια μέρα, η κοκκινομπλουζίτσα άνοιξε την τηλεόραση, κι επειδή δεν εύρισκε κάτι ενδιαφέρον να δει, έκανε ζάπινγκ... ώσπου ξαφνικά, μέσα στο απέραντο δάσος των καναλιών της τηλεόρασης, να σου και ξεπετιέται ο κακός ο Λιάκο! Η κοκκινομπλουζίτσα τρόμαξε και σχεδόν πετάχτηκε από τον καναπέ! "Τι ειν' τούτο;" σκέφτηκε και καθηλώθηκε μπας και καταλάβει τι στο καλό ήταν αυτό που έβλεπε.

Ο κακός ο Λιάκο συνέχιζε να μιλάει για πακέτα, κοσμοσφαίρες, τεριρέμ, τέσλα, τακλαμακάν, αντιβαρυντικά όπλα, μια λευκή πυραμίδα, κουλτουριαραίους ιλλουμινάτι, κινέζους, για τον Πούτιν, την Αγιά Σοφιά, το Τραχώνι, ενα μικρό Γιαννάκη, το Άγιο όρος, το μετρέγια, το σύμβολο των ΕΛ, τους αεροδιαδρόμους, το Περού, τους κοσμοδιαδρόμους, το πρόσωπο στον Άρη, το συριακό γονίδιο, το ηχώρ, τον Κολοκοτρώνη, τους Σπαρτιάτες, το σακέτο πακέτο, τον κηπουρό, τα υπερόπλα, τα τουπόλεφ και να κουνάει επιτακτικά το δάχτυλό του σα να λέει, "Μην τυχόν και αλλάξεις κανάλι, μην τυχόν και το κουνήσεις ρούπι γιατί θα σε φάω!".

Η κοκκινομπλουζίτσα τρόμαξε ακόμα περισσότερο και άρχισε να αναρωτιέται, "Γιατί ο Λιακο έχει τόσο μεγάλα μάτια;" και αυτός σαν να την είχε ακούσει απάντησε απ'την τηλεόραση, "Για να σε βλέπω καλύτερα!". "Αχού..." σκέφτηκε η κοκκινομπλουζίτσα, "τώρα διαβάζει και τη σκέψη μου... και γιατί άραγε έχει τόόσο μεγάλα αυτιά;". "Για να σε ακούω καλύτερα!!" ηρθε αμέσως η απάντηση απο την tv. "Α...μάάλιστα.. αλλά γιατί έχει τοσο μεγάλη μύτη;". "Για να μυρίζομαι τους κουλτουριαραίους ιλλουμινάτι καλύτερα!!", απάντησε. "Πώ, πώ..." σκέφτηκε η κοκκινομπλουζίτσα... "ναι αλλά γιατί έχεις τοσο μεγάλο στόμα; " είπε δυνατά πλέον σίγουρη οτι ο Λιακο θα την άκουγε και δεν έκανε λάθος αφού η απάντηση ήρθε αμέσως, "Για να λεω όλες αυτες τις μπουρδολογίες καλύτερα! Για να μπορώ να εκσφενδονίζω ολα αυτα τα απίθανα μαργαριτάρια! Για να μοιράζω σαβουροπακέτα σε όλο τον κόσμο! Και για να σε φάω καλύτερα!!! Μουαχαχαχα χαχα χααα!".

Με μια κίνηση, η κοκκινομπλουζίτσα έκλεισε την τηλεόραση κάτασπρη απ'την τρομάρα της και ορκίστηκε ποτέ πια να μην βάλει αυτό το κανάλι. Έτσι, έστω και για λίγο, γλίτωσε απο τον κακό το Λιακο αλλά δυστυχώς τα βάσανά της δεν τελείωσαν εκεί. Ξαφνικά, ο Λιακο άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλα κανάλια τα οποία επίσης άρχισε να αποφεύγει η κοκκινομπλουζίτσα. Με τον καιρό όμως άρχισαν να τον καλούν και άλλα κανάλια στις ειδήσεις! Η κοκκινομπλουζίτσα πανικοβλήθηκε.

"Μα σε τι κόσμο ζω;" σκέφτηκε. Οι ναζιστές, εθνικιστές και ρατσιστές όλο αυξάνονται και πληθύνονται, ο κακός ο Λιακο όλο και περισσότερο βγαίνει στη δημοσιότητα και υπάρχουν άνθρωποι που τον ακούνε και συμφωνούν μαζί του, και δεν υπάρχει κανείς να αντιστέκεται σ' ολη αυτή την παράνοια;".

Η κοκκινομπλουζίτσα απογοητευμένη μπήκε στο internet, το αγαπημένο της και το μόνο πλέον σοβαρό μέσο ενημέρωσης και άρχισε να ψάχνει. Και εκεί που έψαχνε, βρήκε ενα μικρό γαλατικό χωριό στον κόσμο των blog, που ακόμα αντιστεκόταν στη διαφθορά και τη βλακεία και σατύριζε τον φοβερό και τρομερό κακό Λιακο που τόσο την είχε τρομάξει την καημενούλα.

Ο funELix, πρωτοστάτης αυτής της μικρής ομάδας, ήταν επιτέλους ένα πρόσωπο που συμφωνούσε μαζί της. Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Ένα σωρό άλλοι μικροί blogάδες έμπεναν και σχολίαζαν και όλοι μαζί ενωμένοι αντιδρούσαν στον κακό το Λιακο που είχε ήδη φάει τη γιαγιά τους και τώρα είχε στόχο και αυτούς τους ίδιους.

Έτσι, η κοκκινομπλουζίτσα δεν άνοιξε ποτέ ξανά την τηλεόραση και ελπίζουμε ότι και η γιαγιά της καταλάβε το λάθος της και όλοι μαζί έβαλαν το ζουρλομανδία που τόσο πολύ του άξιζε στον Λιακο, ο οποίος έλαβε επιτέλους την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν, κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

ΣΗΜ. Τα πρόσωπα και τα γεγονότα έχουν απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα, δυστυχώς. Καιρός να ξυπνήσουμε!

No comments: